Privé les

Privé yoga is een goede manier om met yoga te beginnen of als je meer verdieping zoekt in je eigen yogabeoefening. Ik denk graag met je mee hoe we de op maat gemaakte les het beste kunnen inrichten naar jouw wensen en op het tijdstip dat het beste bij je past. De les kan op locatie ingepland worden, maar ook bijvoorbeeld in de natuur tijdens de warmere maanden.

 

Er kan gekozen worden voor privé yoga wanneer je veel uitdaging in je leven ervaart op het gebied van werk, de relationele sfeer, of als je liever geen yoga in groepsverband beoefent. Een privé yoga kan helpen meer vertrouwen te ontwikkelen om zo weer in je eigen kracht te kunnen staan en herstelt de balans tussen geest, lichaam en ziel.

 

Het is ook mogelijk om met een klein groepje privé les te volgen op locatie b.v. ter gelegenheid van een verjaardag, vrijgezellen feest, of gewoon als een fijne en leuke ervaring met een groep vrienden, vriendinnen of familie.
Privé yoga
Een persoon € 65,- euro per uur
Twee personen: € 85,- euro per uur

Groepsles

Soul Glow Yoga verzorgt iedere donderdag Hatha Yoga les van 20:30 tot 21:30 uur aan de Piet Heinstraat 98 te Den Haag.

In groepen van maximaal 12 mensen zullen we in een uur tijd met verschillende houdingen (asanas) werken zowel dynamisch als in een rustigere vorm. Ook is er altijd een meditatie en eind ontspanning ingebouwd in de les.

Het leuke van yoga beoefenen in groeps verband is dat je allemaal van elkaar kunt leren. Er kan na de les nagepraat worden (dit is overigens niet verplicht), waardoor je veel dingen kunt delen met elkaar.

De voordelen van yoga zijn persoonlijke groei, flexibiliteit, een gelukkiger gevoel, meer energie, meer rust in je gedachten wereld en een sterker lichaam.

 

Yoga voor bedrijven

Soul Glow Yoga biedt uitkomst bij allerlei klachten die op je werk op kunnen treden. Veel mensen hebben bijvoorbeeld last van werkstress. Dit komt o.a. doordat veel mensen te weinig bewegen, terwijl dit juist een uitkomst kan bieden om stress te verminderen. Door meer te bewegen komt het lichaam in een gezondere toestand, omdat het stresshormoon afgebroken wordt. Dit is de reden waarom we ons na beweging zowel lichamelijk als geestelijk ontspannen voelen. Het geeft nieuwe energie.
 
Door stress kun je last krijgen van hoofdpijn en ben je sneller vermoeid, ook kan de concentratie sterk verminderen. Verder is er een grote groep mensen met rug- en nekklachten, die optreden bij een verkeerde houding. Een burn-out is iets waar tegenwoordig steeds meer mensen mee te maken krijgen.
Veel bedrijven dragen bij aan de gezondheid van hun medewerkers. Bedrijfsyoga in combinatie met mindfulness is daarbij heel geschikt, omdat het resultaat oplevert op zowel het fysieke als het mentale vlak. 

Bedrijfsyoga zorgt voor verbetering in de ademhaling, bloedsomloop, bloeddruk, afweersysteem, kracht en algehele flexibiliteit.

 

Behalve dat bedrijfsyoga stressbestendigheid, innerlijke rust, veerkracht en het creatieve vermogen kan stimuleren, is het ook een hele goede manier om efficiënter en effectiever te werken door het meer creëren van een heldere geest. Tot slot is het een leuke en goede manier om aan team building te werken.

In de lunch pauze, voor of na het werk verzorg ik op locatie yoga lessen. Bedrijfsyoga is geschikt voor alle medewerkers, ongeacht de leeftijd of ervaring met yoga.

Meditatie

Binnen de yoga wordt meditatie in het Sanskriet omschreven als ‘Dhyana’. Het wordt al vele duizenden jaren en door heel veel verschillende mensen over de hele wereld toegepast.

Bij meditatie concentreer je je ongestoord op één object, vaak in een zittende houding met gesloten of geopende ogen.

De persoon die mediteert observeert als het ware zijn eigen innerlijke proces van bewustwording.

Wanneer je in staat bent om je voor langere tijd niet te identificeren met je gedachten, kun je mediteren waar en wanneer je maar wilt en leef je eigenlijk een meditatief leven.

De voordelen van meditatie:

  • Je bent geconcentreerd en kunt makkelijker effectief en efficient je taken volbrengen.
  • Het kan inzicht geven in belangrijke levens zaken.
  • Je ontwikkelt zelfkennis en komt hierdoor dichter bij je ware aard.
  • Het heeft positieve gevolgen voor je gezondheid en je gemoedstoestand, zelfs al bij een paar minuten mediteren per dag
  • Stresshormonen in je lichaam worden verminderd.
  • Je komt meer tot rust en krijgt overzicht in je leven. Je komt als het ware dichter bij je ware aard.

Meditatie wordt door veel mensen gezien als een spirituele belevenis, maar dit hoeft het absoluut niet te zijn. Ook wanneer je nuchter bent aangelegd, kan meditatie een goede tool voor je zijn om gewoon een relaxt leven te leiden.

In een yoga les wordt vaak ook aandacht besteed aan meditatie en daarnaast organiseert Soul Glow Yoga zo nu en dan (meditatieve) stilte wandeling in de natuur

 

Over Yoga

In het Sanskriet staat hatha-yoga voor ha (zon) en tha (maan), wat verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden.  Het evenwicht tussen uitersten van zon en maan, komt ook bijvoorbeeld terug in vrouwelijk en mannelijk, beweging en onbeweeglijkheid, inademing en uitademing, aanspannen en loslaten.

Yoga betekent verenigen of beheersen.

Hatha-yoga is een manier die leert de geest en het lichaam als een te zien en te ervaren. Hatha-yoga wordt ook wel gezien als een weg die een verbinding maakt tussen de binnen en buiten wereld, tussen het materiële en het spirituele en tussen het essentiële en het existentiële bestaan.

In het Westen is het vooral deze vorm van yoga bekend geworden, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt.

In de originele hatha-yoga beoefening gaat het om meer dan alleen de puur fysieke aspecten, zoals kracht, gezondheid, souplesse en welbevinden en is het tevens een innerlijke zoektocht naar innerlijke vrijheid.

De uiteindelijke verbinding wordt bereikt door concentratie en meditatie. Patanjali beschrijft dit in het Achtvoudige Pad van Yoga, dat bestaande uit:

Yama: sociaal-ethische voorschriften
Niyama: persoonlijke ethische disciplines
Asana: lichaamshoudingen
Pranayama: ademhalingsoefeningen
Pratyahara: terugtrekken van de zintuigen
Dharana: mentale concentratie
Dhyana: meditatie of ononderbroken mentale focus
Samadhi: vereniging met het allerhoogste door diepe meditatie

In hatha-yoga lessen wordt aandacht gegeven aan de versterking en de versoepeling van het lichaam en de toenemende concentratie van stabiele, regelmatige ademhaling.

De hatha-yoga houdingen worden opeenvolgend uitgevoerd om kracht, flexibiliteit, openheid en ontspanning te creëren. Een paar van de hatha-yoga voordelen zijn fysieke kracht en discipline, verbeterde bloedsomloop en stabiliteit van de ademhaling, helderheid van geest, stress-reductie, en ontspanning.

Hatha-yoga is een yogavariant die voor een deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Meditatie is voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te ervaren.

Hatha-yoga vooral helpt te onthaasten en stress te verminderen. Daarnaast heeft hatha-yoga een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in veel gevallen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha-yoga is daarom het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Neem contact met mij op om je aan te melden voor een van de lessen of voor verdere vragen.